OG3NE strijdt vanavond om plek in de finale

OG3NE strijdt vanavond om plek in de finale

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

OG3NE vertegenwoordigt Nederland vanavond in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. Met het nummer ‘Lights and Shadows’ strijden de drie zussen Lisa, Amy en Shelley vanavond, donderdag 11 mei, om een plek in de finale van aanstaande zaterdag, 13 mei.

De meidengroep moet het vanavond opnemen tegen onder andere Kristian Kostov (Bulgarije). De Bulgaarse inzending, die als 15de aan de beurt is, staat momenteel op de derde plek in de peilingen. OG3NE is vanavond als zesde aan de beurt en staat in de peilingen momenteel op de 9de plek.

Rusland is in de tweede halve finale de grote afwezige. Eigenlijk zou ook de Russische inzending Julia Samoylova vanavond op het podium staan, maar een maand geleden trok zij zich terug nadat zij van Oekraïne een inreisverbod had gekregen. De zangeres zou namelijk de wet hebben overtreden.

Volgens de geheime dienst van Oekraïne zou ze de wet zou hebben overtreden door op de Krim op te treden. In Oekraïne staat een forse celstraf op het reizen naar de Krim over Russisch grondgebied. Echter betekent de afwezigheid van Rusland wel een concurrent minder voor OG3NE in de tweede halve finale.

Afgelopen dinsdag hebben Zweden, Australië, België, Azerbeidzjan, Portugal, Griekenland, Polen, Moldavië, Cyprus en Armenië zich in de eerste halve finale geplaatst voor de finale. Italië, die automatisch in de finale staat, is in de peilingen al lange tijd de grote favoriet, gevolgd door Portugal.

Jan Smit en Cornald Maas verzorgen ook vanavond het commentaar. Voor de tweede halve finale blikken bekende Nederlanders in ‘Op weg naar het Songfestival’ vooruit op de halve finale met OG3NE en na de halve finale komt AVROTROS op themakanaal NPO Best met een nabeschouwing.

De startvolgorde van de tweede halve finale van vanavond:

 1. Servië
 2. Oostenrijk
 3. Macedonië
 4. Malta
 5. Roemenië
 6. Nederland
 7. Hongarije
 8. Denemarken
 9. Ierland
 10. San Marino
 11. Kroatië
 12. Noorwegen
 13. Zwitserland
 14. Wit-Rusland
 15. Bulgarije
 16. Litouwen
 17. Estland
 18. Israël

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering van ‘Songfestival Update’:

https://youtu.be/N7zBk5VeN-8

De tweede halve finale van het Songfestival is om 21:00 uur te zien op NPO 1.

Bekijk het Eurovisie Songfestival terug op TVblik.nl

Foto: AVROTROS / William Rutten