HGT: 'Knakworstje en een circus vis?!'

HGT: 'Knakworstje en een circus vis?!'

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Vrijdagavond was alweer de vierde auditie aflevering van Holland's Got Talent (HGT) te zien. Er kwam één vrij bijzonder 'talent' voorbij. Dan bedoel ik de auditie met de knakworsten. Twee jongens wilden de knakworst weer hip en actueel maken, want die zou ondergewaardeerd zijn. Zij waren van mening van de knakworst een steuntje in de rug kon krijgen.

Zij lieten zien dat zij een wereldrecord knakworst eten op hun naam konden zetten. Ook kwam er een jongen uit het publiek die gezellig een knakworstje of twee of drie mee at. Maar of dat nu werkelijk een talent is? De jury kon het niet echt waarderen en stuurde dit tweetal dan ook naar huis. Wel met een volle maag naar huis, dat dan wel weer.

Verder stond een gezin voor de jury. Een vader, een moeder, twee kinderen en een hoop huisdieren. Er was zelfs een vis mee genomen in een diepvrieszakje. Dat vond ik best shocking om te zien. Naast de vis traden ook een kip en een rat op. Het moest een nieuw circus voorstellen. Maar in werkelijkheid zag ik dierenmishandeling. Een vis neem je niet mee naar HGT en zeker niet in een diepvrieszakje. Al snel moest dit gezin genoegen nemen met vier rode kruizen. Dat betekende automatisch dat zij terug naar huis konden.

Gelukkig kwam er ook echt talent voorbij. Zo waren daar twee danseressen. Zij lieten een rolstoeldans zien aan de jury. Een danseres zat in een rolstoel in verband met haar ziekte. Vooral Dan was positief verrast door dit bijzondere optreden. Het zag er dan ook heel bijzonder uit. De andere juryleden, Gordon, Angela en Chantal waren ook zichtbaar geraakt door dit tweetal. Zij mochten dan ook door naar de volgende ronde.

De zeventig jarige Loek besloot een liedje te gaan zingen. Dat deed Loek bijzonder goed! Dan noemde hem al voorzichtig de winnaar van HGT 2017. Chantal vond vooral zijn bewegingen heel erg leuk. Hij swingde op het podium en liet merken plezier te hebben in zingen. Niemand van de jury en van het publiek kon om Loek heen. Dus kreeg Loek vier keer een ja en mocht door naar de volgende ronde.

Naast Loek stond er ook een zangeres op het podium. Zij besloot Purple Rain van Prince te zingen. Iedereen was bijzonder positief over haar klank. Alleen Gordon was behoorlijk kritisch. Dat liet hij merken ook. De spanning was dan ook om te snijden. Maar ondanks de nee van Gordon mocht deze zangeres wel door naar de volgende ronde.

Danser Gil maakte een diepe indruk op de jury. Hij liet met zijn dans zien wat hem bezig hield. Hij vertelde een aangrijpend verhaal. De tranen vloeden dan ook rijkelijk. Voordat er gestemd kon worden gebeurde er iets speciaals. Dan drukte op de Golden Buzzer. Hierdoor plaatste Gil zich direct voor de halve finale. Hij is zeker van en plek in de liveshows van HGT.

Ook was er ruimte voor moderne ballet. Ballet in een modern jasje. Dat was bijzonder mooi om te zien. Alleen vonden Angela en Gordon de outfit niet echt geschikt. Daar zou gewerkt aan kunnen worden aldus Gordon. Dat nemen de dansers en danseressen zeker mee. Zij waren maar wat blij met vier keer een ja.

Muziek is meer dan alleen zang. Dat liet een jonge drummer wel merken. Met een compleet drumstel sloeg hij er dan ook lustig op los. Hij ging zelf compleet uit zijn dak. Ook de juryleden vonden dit wel een hele bijzondere manier van drummen. Zeker voor iemand van vijftien jaar. Er kwam dan ook een goede vipe van de drummer af, aldus Dan.

Wat is HGT zonder een feestje? Daar zorgde een bijzondere zangeres wel voor. De hele zaal ging compleet uit haar dak met het muzikale optreden. Maar voor een feestje zou het prima kunnen. Voor HGT is het niveau wel iets te laag. Gordon kon het niet laten om een harde opmerking te maken. Helaas voor deze muzikale zangeres, zij ging niet door naar de volgende ronde.

Uit deze audities bleek maar weer dat er nog genoeg talent rondloopt in Nederland. Maar toch is er ook genoeg materiaal om te lachen. Dat komt in ieder seizoen dan ook weer terug. Alleen zouden sommige dieren niet mee toegelaten mogen worden.

Vooral goudvissen, kippen en katten moeten voor zichzelf in bescherming worden genomen. Dieren vervoeren in een diepvrieszakje moet per direct verboden worden. Al heeft dat niets met HGT te maken. Wel goed om dat nog even te vermelden. 

Holland's Got Talent is iedere vrijdagavond om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk HGT terug via TVblik.