Extreme opdrachten in komische zangcompetitie 'Killer Karaoke'

Extreme opdrachten in komische zangcompetitie 'Killer Karaoke'

Geschreven door Pieter Jongsma

Fans van de buitenlandse versie van ‘Killer Karaoke’ hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is het zo ver. Op donderdag 16 mei gaat de Nederlandse reeks van de succesvolle, wereldberoemde zangcompetitie van start bij RTL 5. In dit programma, dat wordt gepresenteerd door Dennis Weening en Jan Kooijman, nemen kandidaten het tegen elkaar op tijdens de meest extreme, komische en pijnlijke zangopdrachten. ‘Killer Karaoke’ gaat verder, veel verder dan alle andere zangcompetities op tv.

 

In elke aflevering strijden zes kandidaten tegen elkaar. Zij moeten bereid zijn hun angsten te overwinnen, pijn te doorstaan en vernederingen te ondergaan met als ultieme prijs maximaal 3000 euro. Maar voordat ze het geld in hun zak mogen steken, moeten ze eerst die gruwelijke zangopdrachten zien te overleven. Een bad vol slangen, elektrische schokken, een harige waxbeurt of geblinddoekt door een cactusdoolhof lopen, het is slechts een greep uit de opdrachten die hen te wachten staan. Voorwaarde hierbij is: nooit stoppen met zingen!

Het publiek in de studio stemt in drie rondes welke kandidaat het beste de zangtest heeft doorstaan en door mag naar de finale. Daar wacht de drie finalisten nog een laatste uitdagende zangopdracht. Op een draaischijf moeten zij zich zingend staande zien te houden. Degene die het ’t langst volhoudt, is de winnaar en gaat naar huis met het geldbedrag.

 

Naast onbekende zangtalenten, staan in de laatste twee afleveringen van deze zesdelige show bekende zangtalenten tegenover elkaar. Onder anderen rapper Keizer, Ferry Doedens, Liza Sips, Curt Fortin, Danny Froger en Ralph Mackenbach wagen zich aan een extreme zangopdracht.

 

Uitzending RTL 5: ‘Killer Karaoke’, vanaf donderdag 16 mei 2013, tussen 20.30 en 21.30 uur.