Sense8 krijgt twee uur durende seizoensfinale

Sense8 krijgt twee uur durende seizoensfinale

Geschreven door Vincent Popken

Het sciencefictiondrama Sense8 eindigt volgend jaar met een twee uur durende slotaflevering. Dat maakte Netflix donderdagavond bekend door een video op hun twitter. "Het gaat gebeuren: de twee uur durende seizoensfinale is in de maak’ tweette Netflix. In de video die Netflix plaatst is te zien dat de personages uit de serie weer bij elkaar komen en het nummer What's Up van 4 Non Blondes zingen.

Op 5 mei bracht Netflix het tweede seizoen van tien afleveringen uit. Die voor een deel in Amsterdam is opgenomen. Na 23 afleveringen zou er geen derde seizoen meer komen. Maar scriptschrijver Lana Wachowski zegt donderdag in een verklaring dat de vele reacties, petities en gepassioneerde brieven de aanleiding gaven voor Netflix om volgend jaar toch nog een twee uur durende special uit te brengen.

In deze meeslepende sciencefictionserie van de makers van 'The Matrix' en 'Babylon 5' ervaren acht personen via telepathie elkaars leven. Terwijl zij antwoord zoeken op de vraag waarom zij met elkaar verbonden zijn, moet het achttal op de vlucht voor de geheime organisatie die hen wil opsporen en doden.

Foto: Netflix