Dagelijkse eindexamenupdate bij De avondploeg op Slam!FM

Dagelijkse eindexamenupdate bij De avondploeg op Slam!FM

Geschreven door Pieter Jongsma

Met de start van de examens breekt maandag voor een groot aantal scholieren een spannende tijd aan. Om alle eindexamenkandidaten door deze zenuwslopende periode heen te slepen, besteden Daniel en Ivo van het SLAM!FM radioprogramma De Avondploeg van 13 tot en met 29 mei extra aandacht aan de examentijd.

Van maandag tot en met donderdag tussen 21.30 en 22.00 uur is de eindexamenupdate te horen. Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Sander Dekker trapt maandagavond samen met Daniel en Ivo de ‘SLAM! Eindexamenupdate’ af.

 

Samen met het examenpanel, bestaande uit vijf scholieren die dit jaar hun diploma hopen te halen, bespreken Ivo en Daniel het verloop van hun examens. Verder kijken de mannen van De Avondploeg tijdens deze speciale uitzendingen terug op de examentijd van BN’ers. Zo vertellen onder anderen Billy the Kit, Yellow Claw, Tatum Dagelet en Nicky Romero over hun ervaringen. Studyflow.nl – het online platform waar scholieren examens kunnen oefenen – geeft luisteraars regelmatig een update over de meest geoefende examenonderdelen op hun website. Daarnaast praat Tjeerd van Scholieren.com iedereen bij over het laatste eindexamennieuws en schuift er regelmatig een leraar aan met tips voor het examen van de volgende dag. Uiteraard is er ruim aandacht voor ervaringen van luisteraars, die zelf mee kunnen discussiëren via social media.

 

De Avondploeg met Daniel Lippens en Ivo van Breukelen is van maandag tot en met donderdag te horen van 19.00 tot 24.00 op SLAM!FM en live te zien tussen 21.00 en 22.0