Elisabeth Steinz en Kirsten Klomp nieuwe stemmen NOS

Elisabeth Steinz en Kirsten Klomp nieuwe stemmen NOS

Geschreven door Pieter Jongsma

Elisabeth Steinz is de nieuwe nieuwsstem op NPO Radio 1 in de ochtend. Zij schuift vanaf medio september aan bij Jurgen van den Berg, als co-host van het NOS Radio 1 Journaal.

Ook het nieuws op NPO 3FM krijgt ‘s morgens een nieuw geluid daar gaat Kirsten Klomp met ingang van dit najaar aan de slag ze zal te horen zijn in de show van Domien Verschuuren.

De 37-jarige Elisabeth Steinz volgt Amber Brantsen op, die het NOS Journaal op televisie gaat presenteren. Steinz werkt nu twee jaar bij BNR Nieuwsradio. Eerder werkte ze onder andere zeven jaar lang bij Novum radio.

Steinz over haar overstap: “Er was maar één baan waarvoor ik m’n huidige werk zou opzeggen en dat is deze. Bij de grootste nieuwsorganisatie van Nederland, naast Jurgen, ’s morgens het nieuws bij de mensen brengen… Dat ik daar al zo vroeg in mijn carrière beland, is supermooi.” Jurgen van den Berg is erg blij met de komst van Steinz: “Elisabeth heeft ervaring op de radio, in de journalistiek en in het leven. Verder heeft ze een mooie stem en los van alle professionele kwaliteiten is ze ook nog eens een prettig mens. Kortom, ik verheug me enorm op de samenwerking.”

Foto: NOS / Koos Breukel