Advertorial - Voorspellen wie de meest beroemde voetballer van Nederland wordt

Advertorial - Voorspellen wie de meest beroemde voetballer van Nederland wordt

Geschreven door Pieter Jongsma

De Eredivisie heeft door de jaren heen talloze topvoetballers voortgebracht die ook in het buitenland hoge ogen hebben gegooid.

Het meest recente voorbeeld is Davy Klaassen die van Ajax naar Everton in Engeland vertrok. Een ander goed voorbeeld is Georginio Wijnaldum die eerst Feyenoord voor PSV verruilde, en vervolgens de stap naar het buitenland maakte. Na twee jaar bij Newcastle United speelt de Nederlandse middenvelder nu voor topclub Liverpool.

We hebben in de Nederlandse voetbalcompetitie echter nog veel meer goede voetballers rondlopen die de komende jaren de overstap naar het buitenland zullen maken verwachten wij.

Hieronder een kort lijstje van de beste voetballers in de eredivisie volgens ons.

  1. Bart Ramselaar van PSV
  2. Tonny Vilhena van Feyenoord
  3. Hakim Ziyech van Ajax
  4. Marco van Ginkel van PSV
  5. Jens Toornstra van Feyenoord

Men zegt wel eens dat het niveau in de Eredivisie de afgelopen jaren en decennia achteruit is gegaan, maar is dat eigenlijk wel zo? Waren spelers vroegen veel beter en bracht de Hollandse school toen meer dan voetballers voort? Wij denken eerlijk gezegd van niet. Natuurlijk worden niet alle ex-Eredivisie spelers direct een succes in het buitenland. Zo hebben bijvoorbeeld Marco van Ginkel en Jean-Paul Boetius ervoor gekozen om weer terug te keren in de Eredivisie, om aan speeltijd toe te komen en om wellicht nog een keer de stap naar het buitenland te maken. Voor ons leuk om te zien, want wedden op de Eredivisie wordt ook steeds interessanter als het niveau hoger is.

Hoog aantal huurspelers uit het buitenland, moeten we hier iets tegen doen?
Hoewel er volgens ons nog voldoende goede Nederlandse voetballer in de eredivisie rondlopen, moeten we wel constateren dat er steeds meer spelers gehuurd worden van buitenland. NAC Breda speelt dit seizoen bijvoorbeeld met maar liefst zeven huurlingen van Manchester City, hieruit zou je wel kunnen afleiden dat de Hollandse school een klein beetje verval kent.

De beste spelers vertrekken naar het buitenland, gaat dit nog veranderen?
Een positieve ontwikkeling is wel dat de laatste transfers van Ajax allemaal hoge bedragen waren, en die van Feyenoord en PSV deden daar niet veel voor onder.

Afgelopen seizoen werd bijvoorbeeld Davy Klaassen verkocht voor circa € 30.000.000, Feyenoord verkocht Rick kaarsdorp voor circa € 20.000.000 en PSV verkocht middenvelder Davy Pröpper voor € 15.000.000. Geen gekke bedragen voor de clubs uit onze traditionele top drie. We moeten natuurlijk wel afwachten hoe de clubs omgaan met dit nieuwe geld, is er een goed beleid dan wordt het is geen goed geïnvesteerd en werd het de komende jaren zijn vruchten af in de Eredivisie.

We moeten niet alleen kijken naar transferbedragen om de kwaliteit van voetballers te pikken van uit beoordelen. Voorspel zelf wie je te voetballen vindt van de eredivisie en win ook met wedden op voetbal!