SBS6 verslaat The Story Of My Life met Steenrijk, Straatarm

SBS6 verslaat The Story Of My Life met Steenrijk, Straatarm

Geschreven door Daniël Schalk

SBS6 trok met Steenrijk, Straatarm woensdagavond meer kijkers dan het RTL4-programma The Story Of My Life met Linda de Mol. The Story Of My Life met André Hazes en zijn Monique trok woensdag 987.000 kijkers, terwijl SBS6 met het programma Steenrijk, Straatarm 990.000 kijkers trok.

Vorig jaar werd de pilot-uitzending van The Story Of My Life met Yolanthe Sneijder-Cabau en Wesley Sneijder uitgezonden. De pilot stelde ook al teleur. Terwijl John de Mol rekende op minimaal 1,5 miljoen kijkers, keken er 1,1 miljoen mensen naar de transformatie van Yolanthe en Wesley.

SBS6 begon vorige week al aan het nieuwe tv-seizoen en ziet de kijkcijfers van Steenrijk, Straatarm wel iets teruglopen. Naar de eerste aflevering van het programma keken 997.000 kijkers mensen, 7.000 mensen meer dan gisteravond. RTL4 trok vorige week 408.000 kijkers met 19 Kids and Counting.

Steenrijk, Straatarm (17,4 procent marktaandeel) en The Story Of My Life (17,5 procent marktaandeel) wisten beide wel te winnen van het live-verslag van Dudok in Concert op NPO 1. Het concert, dat tevens de start van Dutch Media Week vormt, trok 700.000 kijkers (12,4 procent marktaandeel).

In The Story Of My Life biedt Linda bekende Nederlanders de unieke kans om een blik in hun toekomst te werpen en te ervaren hoe het is om samen oud te worden. De klok wordt twee keer 30 jaar vooruitgezet en de BN’ers worden getransformeerd tot twee 60-jarigen en twee 90-jarigen.

Foto: RTL / Roy Beusker