Peter de Mönnink van Sanoma naar Talpa

Peter de Mönnink van Sanoma naar Talpa

Geschreven door Pieter Jongsma

Peter de Mönnink maakt de overstap van Sanoma naar Talpa. Dat heeft Talpa vandaag laten weten. Mönnink gaat vanaf 1 januari 2018 aan de slag als Chief Commercial Officer bij Talpa.

Daarnaast blijft Mönnink de CEO van SBS en krijgt de verantwoordelijkheid over het te bouwen Saleshouse, dat verschillende interne onderdelen van de Groep moet verbinden.  John de Mol: "We zijn op dit moment druk bezig met de vorming van het nieuwe lokale multimediabedrijf met sterke posities in televisie, radio en online. Een belangrijk onderdeel daarvan is de directie die de dagelijkse leiding op zich zal nemen. "

"Peter de Mönnink heeft bij Sanoma en in zijn rol als CEO van SBS aangetoond dat hij uitstekend kan inspelen op het veranderende medialandschap, die eigenschap hebben we hard nodig bij het neerzetten van ons mediabedrijf."

Peter de Mönnink: ‘Talpa is voor mij een van de meest inspirerende mediabedrijven in Nederland, dat reflecteert zich in de sterke merken en de mensen. Het zijn turbulente tijden in de media en juist nu zet Talpa een groeistrategie neer om een sterk lokaal crossmediaal mediabedrijf te bouwen. Het is natuurlijk fantastisch om daarbij te horen en die strategie mede vorm te geven.’

Daarnaast benoemt Talpa Holding Hylke Sprangers als Chief Technology Officer (CTO) en Joost Galjart als Chief Strategy Officer (CSO). Hylke Sprangers was al geruime tijd werkzaam als CTO bij Talpa Media en was daar verantwoordelijk voor de bouw van het Talpa Connect platform en technische innovaties binnen producties en maakt nu de overstap naar de Holding, waar hij verantwoordelijk wordt voor alle technologie gericht op broadcast, digital, data en innovaties.

Joost Galjart was bij Talpa Media verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de strategie en zal deze rol nu voortzetten bij de Holding. Ook Menno Koningsberger, de huidige CEO van Talpa Radio zal deel gaan uitmaken van de Holding directie.

Talpa Holding is zich nu verder aan het richten op uitbreidingen op het vlak van OTT, Online, Data en Concepts. Binnenkort zal Talpa haar plannen bekendmaken.

Foto: Daniël Schalk / Showbizznetwork