TROS: Songfestival steeds meer voor jongeren

TROS: Songfestival steeds meer voor jongeren

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Peter Kuipers van de TROS vindt dat het Eurovisie Songfestivalsteeds meer voor jongeren is. Na mislukte pogingen van onder anderen De Toppers, Sieneke, de 3JS en Joan Franka staat dit jaar Anouk voor het eerst sinds jaren in de finale van het liedjesfestijn. "Ik denk dat de muzikaliteit toeneemt", zegt de TROS-directeur.

"Ik heb ook het idee dat het meer 3FM wordt, voor een jonger publiek", gaat Kuipers verder. "Dat moet volgens mij ook de winst zijn." Hij zou het fantastisch vinden als veel jongeren weer nieuwe muziek vinden door het Songfestival. "Met een jongere uitstraling. Hoe mooi kan het zijn, als we de traditie van Loreen van vorig jaar, die de grootste Songfestivalhit aller tijden scoorde, voort kunnen zetten? Dan gooit Anouk hoge ogen met haar liedje vanavond. Dat vind ik prachtig!"

Kuipers is blij met de ontwikkeling van het Songfestival. "Je kunt veel zeggen, maar wat we in de afgelopen jaren hebben gerealiseerd is dat iedereen weet dat de TROS het uitzendt en dat het Songfestival leeft als nooit tevoren", aldus de TROS-directeur. "Wat we zelf hebben onderschat is dat eigenlijk geen of weinig Nederlandse gearriveerde artiesten bereid waren om naar het Songfestival te gaan."

Kuipers vindt het goed dat het Songfestival steeds meer om de muzikaliteit draait. "Ik vind, dat als de muzikaliteit steeds meer toeneemt, het spannender wordt. Omdat je steeds meer potentiële winnaars hebt. En niet dat het gaat om vier landen en de rest maar prut is. Ik wil geen prut."