Videoland haalt The Handmaid's Tale naar Nederland

Videoland haalt The Handmaid's Tale naar Nederland

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Videoland haalt opnieuw een Emmy Award winnende serie naar Nederland. De tiendelige serie The Handmaid's Tale die vanaf 3 november exclusief te zien is bij Videoland heeft de afgelopen jaren maarliefst 8 Emmy Awards gewonnen.

Ter aankondiging van de serie liep een groep Handmaids gisteravond door het winkelende publiek in Amsterdam. Daarnaast sleepte 'The Handmaid's Tale' als eerste non-lineaire serie de felbegeerde Emmy-award binnen voor Beste Dramaserie. 

Een mijlpaal voor video-on-demand-serieproducties. Het verhaal van de serie speelt zich af in de nabije toekomst en is gebaseerd op de klassieke roman van Margaret Atwood. The Handmaid's Tale vertelt over het leven in Gilead, een totalitaire samenleving in de restanten van een door oorlog verscheurde Verenigde Staten. Door milieuvervuiling zijn nog weinig vrouwen vruchtbaar en daalt het geboortecijfer. Vrouwen die nog vruchtbaar zijn worden ontdaan van al hun rechten en krijgen zelfs een nieuwe naam.

Eén van die vrouwen is hoofdrolspeelster June (gespeeld door Elisabeth Moss). Na haar gevangenschap krijgt zij de naam 'Offred' toegewezen, letterlijk vertaald naar 'Van Fred', de naam van haar commandant. Offred is door hem en zijn vrouw tot seksuele dienstbaarheid gedwongen, in een laatste wanhopige poging om de verwoeste wereld te herpopuleren.

The Handmaid's Tale vanaf 3 november bij Videoland

Foto: MGM