Amazon koopt wereldwijde rechten Videolandserie Nieuwe Buren

Amazon koopt wereldwijde rechten Videolandserie Nieuwe Buren

Geschreven door Pieter Jongsma

Amazon heeft voor de wereldwijde lancering van VOD Platform Prime Video de dramaserie Nieuwe Buren aangekocht. De serie is geselecteerd voor hun label “Amazon Prime brings EU tv shows to the world”. Hiermee is de spannende Videolandserie voor een wereldwijd publiek te zien.

Producent Rachel van Bommel (Millstreet Films): “Het is een eer dat Nieuwe Buren door Amazon geselecteerd is als een van de beste series van Europa. De serie deed het al goed op Videoland en daarna op Channel 4 in Engeland, maar het blijft spannend wat een internationaal publiek van de serie gaat vinden.”

Amazon kocht de wereldwijde rechten voor Nieuwe Buren, met uitzondering van de Benelux en UK. De Benelux-rechten zijn in handen van RTL/Videoland, waar de eerste twee seizoenen in Nederland een groot succes waren en nog steeds goed bekeken worden op Videoland dat volgend jaar het derde seizoen brengt. Channel 4 kocht vorig jaar de rechten van de serie voor de UK.

Ieder seizoen van Nieuwe buren draait om twee stellen met elk hun eigen geheimen, verlangens, misverstanden en uitspattingen. In het eerste seizoen van Nieuwe Buren verhuizen Eva (Bracha van Doesburgh), net zwanger van haar eerste kind, en Peter (Daan Schuurmans) naar een kindvriendelijke wijk in een buitenwijk.

Het noodlot slaat toe, hun pasgeboren baby overlijdt en ze vinden troost en vriendschap bij hun nieuwe buren Steef en Rebecca (Thijs Römer en Katja Schuurman). Zij blijken swingers. Na een avond partnerruil met verregaande gevolgen zijn de levens van de buurtbewoners voorgoed veranderd.

Nieuwe Buren seizoen 3 is in de maak en in 2018 te zien op Videoland.

Foto: Videoland