NPO3 met de Nacht van de Popmuziek

NPO3 met de Nacht van de Popmuziek

Geschreven door Pieter Jongsma

NPO3 komt zaterdag 18 november om 23.00 uur met de Nacht van de Popmuziek. Eric Corton presenteert de avond ingeleid en voorzien van anekdotes van Leo Blokhuis en Fenno Werkman.

Op het programma staat onder meer heerlijk materiaal van Aretha Franklin, Elvis Costello samen met jazz trompettist Chet Baker, gitaarheld Stevie Ray Vaughan, een geweldige samenwerking van zangkanon Etta James met Dr. John, David Bowie samen met de Foo Fighters, en besteedt het aandacht aan het feit dat John Lee Hooker 100 jaar geleden geboren is.

Kijkers kunnen live deelnemen aan het programma via het tweede scherm op live.ntr.nl. Daarop kunnen ze nummers aanvragen, reageren op de uitzending en vinden ze achtergrondinformatie en extra videomateriaal.

In het programma is uiteraard volop aandacht voor de muzieksmaak van de kijkers. Vanaf nu kan iedereen via www.nachtvandepopmuziek.nl z'n favoriete nummer aanvragen. Zondag 19 november om 16.05 uur laat Leo Blokhuis op NPO Cultura zondagmiddag een aantal complete concerten zien die gekoppeld zijn aan fragmenten uit de Nacht van de Popmuziek.

Nacht van de Popmuziek zaterdag 18 november 23.00 uur NPO3.

Foto: NPO