Disney goedkoper dan Netflix

Disney goedkoper dan Netflix

Geschreven door Liam Rensink

De streamingsdienst die Disney gaat opzetten zal voordeliger zijn dan Netflix. Dit heeft de CEO van Disney, Robert A. Iger, bekend gemaakt. Het verschil in de prijs ligt vooral aanhet feit dat Disney minder content beschikbaar heeft dan Netflix. De exacte prijs van Disney ‘s streamingdienst is nog niet bekend.

Op de service van Disney komen naast al de Disney-content ook films en series van onder andere Pixar. Naast bestaande series en films zullen er op het platform ook speciale films te zien zijn die niet in de bioscoop verschijnen, maar die speciaal zijn ontwikkeld om op deze dienst te kijken. Zo zullen de films: Frozen 2, Toy Story 4 en Star Wars Episode IX niet te bekijken zijn op Netflix, maar via de Disneydienst. Disney verwacht het platform in 2019 online te krijgen. Op dit moment zijn de Disneyseries en –films nog wel via Netflix te bekijken.

Disney lijkt te gaan starten met de eigen streamingsdienst, omdat Netflix zelfs films en series produceert. Eerst fungeerde Netflix slechts als distributiekanaal, maar door te starten als productiehuis wordt Netflix een belangrijke concurrent voor Disney. Dinsdag liet Disney al weten een stijging te zien in de inkomsten uit zijn pretparken, maar een daling op te merken in de opbrengsten bij de filmdivisie. Het Amerikaanse bedrijf lijkt met de streamingsdienst de filmopbrengsten weer te willen laten stijgen.

Foto:  Flickr.com