Exclusieve special Ontvoerd bij Videoland

Exclusieve special Ontvoerd bij Videoland

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Videoland komt vanaf vandag met een exclusieve special Insiya Ontvoerd. In de special gaan misdaadverslaggever John van den Heuvel en de redactie van het RTL4-programma Ontvoerd op zoek naar een oplossing in de ontvoeringszaak van het Nederlandse meisje Insiya.

Internationale kinderontvoeringen door ouders zijn misdrijven met een enorme impact voor de betrokken gezinnen. De slachtoffertjes zijn letterlijk het kind van de rekening.

In de aangrijpende special is onder meer te zien hoe John van den Heuvel en zijn team de kidnapper van Insiya in Mumbai opsporen en het vermoedelijke schuiladres van het meisje achterhalen.

De inmiddels driejarige Insiya Hemani werd door haar vader ruim een jaar geleden naar India ontvoerd. Handlangers van de vader sleurden de peuter uit haar huis in de Watergraafsmeer, propten haar in een auto en vlogen het meisje naar India. Moeder Nadia mist voor de tweede keer het kerstfeest met haar dochtertje. Nadia vecht al vijftien maanden als een leeuwin voor haar kind. Intussen speelt de vader van Insiya in India vooral de vermoorde onschuld.

John van den Heuvel: "Hoewel Insiya nog altijd in India wordt vastgehouden, houden we hoop op een goede afloop. Iedere vorm van aandacht voor de zaak kan helpen bij een oplossing. De ontvoering van deze peuter mág niet in de vergetelheid raken. Volwassen mensen moeten toch in staat zijn een kind een normale omgang met vader én moeder te gunnen en te geven."

De speciale aflevering van Ontvoerd is vanaf vandaag exclusief te zien bij Videoland.