Inzending Albanië voor het ESF 2018 is bekend

Inzending Albanië voor het ESF 2018 is bekend

Geschreven door Sebastiaan Boers

Langzaam maar zeker maken de landen de inzending voor het Eurovisie Songfestival 2018 bekend. Zo is het nu de beurt aan Albanië. Het land heeft uit veertien deelnemers nu een winnaar gekozen. Het is de drieëndertig jarige Eugent Bushpepa geworden. Hij zal zijn land, Albanië, gaan vertegenwoordigen in Lissabon met het nummer Mall. De intro van dit nummer belooft veel goeds.

Dit jaar scoorde Albanië niet echt op het Eurovisie Songfestival. Zangeres Lindita wist met haar nummer World zichzelf niet naar de finale te zingen. Zij trad toen op in de eerste halve finale. In totaal wist de zangeres 76 punten te scoren. Die waren helaas niet genoeg voor een plek in de grote finale. 

Voor Nederland gaat Waylon naar Portugal. Hij maakte dit jaar bekend dat hij opnieuw naar het Eurovisie Songfestival gaat. Samen met Ilse de Lange scoorde hij in 2014 een grote hit met het nummer Calm After The Storm. Zij wisten toen als tweede te eindigen, net na de vrouw met de baard. Nu gaat Waylon het solo proberen om net zo succesvol te eindigen.

Dit jaar vertegenwoordigden de meiden van OG3NE ons land. Zij brachten het met Lights and Shadows het tot de finale. Helaas vielen zij net uit de top tien. Zelf waren de meiden enorm blij dat zij de finale wisten te halen. De laatste jaren doet Nederland weer mee in de strijd om de overwinning op het liedjesfestijn.

Bekijk hieronder het nummer van Albanië: Eugent Bushpepa - Mall

https://www.youtube.com/watch?v=ZuZoTKTbwUA