Fusietraject AVROTROS naar volgende fase

Fusietraject AVROTROS naar volgende fase

Geschreven door Pieter Jongsma

De directeuren van AVRO en TROS, Willemijn Maas en Peter Kuipers, maken, -nadat zij het fusietraject hebben afgerond-, plaats voor een nieuwe algemeen directeur voor de fusieomroep AVROTROS.

Dat maakten zij vandaag bekend tijdens een medewerkersbijeenkomst over de voortgang van de fusie. Het moment van de bekendmaking past in het fusietraject, nu de Ondernemingsraden hun advies hebben uitgebracht. Vervolgens kan er daarna worden overgegaan tot de volgende fase; de aanzeggingen en benoemingen in het reorganisatieproces.

 

 

De huidige directeuren blijven in ieder geval tot zij het fusieproces volledig hebben afgerond hun omroepen leiden. Maar ze achten het voor de nieuwe organisatie beter als die met een nieuw gezicht het nieuwe tijdperk ingaat.

 

TROS-directeur Peter Kuipers: “De afgelopen jaren heb ik mogen samenwerken met een fantastische club mensen. Samen hebben wij ervoor gezorgd dat de TROS niet alleen de grootste maar ook de best bekeken omroepvereniging van Nederland is geworden. Na de fusie met de AVRO geef ik vol vertrouwen het stokje over aan een nieuwe vaandeldrager van de combinatie AVROTROS. Een omroep van en voor het hele Nederlandse publiek.”

 

AVRO-directeur Willemijn Maas: “Vol overtuiging en enthousiasme zet ik me al zeven jaar in om van de AVRO de omroep voor Kunst&Cultuur te maken. Dat is dankzij alle medewerkers en partners ook gelukt, net als de invoer van crossmediaal werken door de hele organisatie. Die verworvenheden gaan zeker mee in de nieuwe organisatie en daar ben ik trots op. Het is goed als straks een nieuwe algemeen directeur ‘the best of both worlds’ tot een gezamenlijke, nieuwe identiteit gaat smeden.”

 

 

 

De AVRO en TROS starten op korte termijn gezamenlijk met de wervingsprocedure voor de nieuwe, algemeen directeur.