Nieuwe serie bestemming onbekend start op vuilnisbelt indonesie

Nieuwe serie bestemming onbekend start op vuilnisbelt indonesie

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

De gasten die hun 'pleziertickets' verscheuren in ruil voor een 'reis met onbekende bestemming' krijgen het dit seizoen zwaar. Presentator Klaas van Kruistum 'dropt' de jonge kandidaten direct in de leefsituatie van straatkinderen, riool- en townshipbewoners of vluchtelingen. Er is geen ontkomen meer aan het slapen op de keiharde vloer van een hutje op de Indonesisiche vuilnisbelt en het dumpster diven in containers, om in elk geval nog één droge broodkorst te vinden.

De kandidaten moet zelfs halsoverkop hun gastgezin ontvluchten, omdat er een paar kilometer verderop wordt gevochten. Of ze hebben een doorwaakte nacht, omdat in de riooltunnels waarin zij het leven van Amerikaanse daklozen leven, black widows overal kunnen toeslaan. Worden het reizen om 'nooit -of juist om heel snel- te vergeten'?

Vuilnisbelt Indonesië
Marloes en Philine hebben als commissieleden flink wat tijd gestoken in het dispuutsweekend naar Warschau. Maar als presentator Klaas van Kruistum hen uitdaagt om hun tickets te verruilen voor een week met onbekende bestemming, grijpen ze hun kans . Ze zwaaien hun dispuut vrolijk uit. Misschien ietwat te vroeg gejuicht, want Klaas neemt de studentes mee naar de grootste vuilnisbelt van Zuid-Oost Azië. Tussen de maden, ratten, vliegen en duizenden bewoners zullen de meiden zich deze week moeten redden. Lukt het Marloes en Philine om van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat mee te werken tussen het afval en het leven van deze mensen iets draaglijker te maken?