Samantha Steenwijk wil naar Eurovisie Songfestival

Samantha Steenwijk wil naar Eurovisie Songfestival

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

The Voice of Holland finalist Samantha Steenwijk hoopt over jaar zich te kunnen voorbereiden op de deelname aan het Eurovisiesongfestival. Dat heeft Steenwijk laten weten in een interview met het AD.

Op de vraag wat ze over een jaar hoopt te doen antwoordt ze: "Hoop ik dat ik met de voorbereidingen bezig ben op het Eurovisiesongfestival". Of we dat daadwerkelijk gaan mee maken moet nog blijken. Toch heeft Samantha geen grote indirecte concurrent. "We hebben allemaal 25 procent, zo simpel is het. Misschien vlieg ik wel uit de bocht. Beetje appels met peren vergelijken."

Volgens Steenwijk is het geen goed idee om het stemmen aan te passen volgend seizoen. "Het is het publiek dat ook na The Voice je muziek moet kopen. Het is leuk dat de coaches een oordeel geven, maar als zij straks met z’n vieren een kaartje kopen voor je concert is de zaal nog niet gevuld.''

De 31-jarige zangeres laat weten dat Nederland toe is aan nieuwe volksmuziek, waar ze een rol in wilt spelen. "André Hazes wordt tegenwoordig de volkszanger 2.0 genoemd. Laat mij dan de volkszangeres 2.0 worden."

De finale van The Voice of Holland vanavond om 20.30 uur bij RTL4.

Lees ook: Samantha, Jim, Demi en Nienke strijden in finale The Voice of Holland

Foto: RTL / William Rutten