AVROTROS met nieuwe scripted-reality serie De Eindmusical

AVROTROS met nieuwe scripted-reality serie De Eindmusical

Geschreven door Pieter Jongsma

AVROTROS komt vanaf zaterdag 7 april met De Eindmusical. De nieuwe scripted-reality jeugdserie De Eindmusical draait om de belevenissen van een groep 8 die in een vakantiehuis samen toewerkt naar het spannende, emotionele, maar vooral swingende afscheid van acht jaar basisschool.

De klas leert elkaar hierbij nog beter kennen en krijgt te maken met onderwerpen als verliefdheid, pesten en heimwee. De leerlingen worden onder andere bijgestaan door Maurice Wijnen en Carline Brouwer regisseur van onder andere The Bodyguard. Carline begeleidt de kinderen bij het instuderen van hun afscheidsmusical.

De muziek uit de musical kan bij het publiek bekend voorkomen, want de liedjes zijn Junior Songfestival hits die in een nieuw jasje zijn gestoken. Een aantal populaire deelnemers van het Junior Songfestival is bovendien als acteur te bewonderen in De Eindmusical.

Speciaal voor deze tv-serie is de eindmusical 'Nederland Superstar' geschreven door André Breedland (schrijver van o.a. de musicals Ciske de Rat en Petticoat). De musical kan door iedere basisschool in Nederland opgevoerd worden.

De Eindmusical, vanaf zaterdag 7 april wekelijks om 17.40 uur te zien bij AVROTROS op NPO Zapp.

Foto: AVROTROS