Ilse Warringa schittert in RTL 5 serie

Ilse Warringa schittert in RTL 5 serie

Geschreven door Sebastiaan Boers

Actrice Ilse Warringa heeft een nieuwe televisie klus te pakken. Vanaf 10 mei is de actrice te zien in Foute Vriendinnen op RTL 5. Ilse is beter bekend als juf Ank uit de AVROTROS comedyserie De Luizenmoeder. Het lijkt erop alsof RTL 5 een graantje wil mee pikken van het succes van De Luizenmoeder.

Zondagavond was de laatste aflevering van De Luizenmoeder te zien. In totaal keken er maar liefst 2,5 miljoen kijkers. Dat zijn er wel iets minder dan de weken ervoor. De weken ervoor scoorde De Luizenmoeder meer dan 3 miljoen kijkers. Het is met recht hét succes van 2018. Dat er een tweede seizoen van deze comedyserie komt, is dan ook niet meer ondenkbaar. Want de NPO 3 kijker is enorm fan van De Luizenmoeder. 

Even terug naar Foute Vriendinnen. In totaal zullen 5 'vriendinnen' samen in het programma te zien zijn. Het is een vrouwelijke spin-off van Foute Vrienden. Dat is al een aardig succes op de jongerenzender. Zo waren onder andere Pepijn Gunneweg, Albert Jan van Rees en Klaas van der Eerden te zien. Iedere keer was 1 'vriend' de pineut. Hij kreeg een oortje in en moest allerlei verschillende opdrachten uitvoeren.

De 'vriend' die dit als slechtste deed was de sigaar. Die verloor niet alleen de aflevering, maar moest daarna ook nog iets speciaal doen. Dat kon werkelijk van alles zijn. De kans is groot dat Foute Vriendinnen ook die kant op gaat. Het is te hopen Ilse niet te snel herkent gaat worden. Want gemiddeld 3 miljoen mensen zagen haar iedere zondagavond als juf Ank schitteren.

Foute Vriendinnen is vanaf 10 mei om 21.30 uur te zien bij RTL 5.

Foto: Instagram MakingHerrie