Rotjoch ontvangt Koninklijke onderscheiding

Rotjoch ontvangt Koninklijke onderscheiding

Geschreven door Pieter Jongsma

101Barz-oprichter Angelo Diop, beter bekend als Rotjoch, heeft vandaag een Koninklijke onderscheiding in ontvangst genomen op het gemeentehuis in Diemen. Burgemeester Boog benoemde hem tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Angelo ontvangt de onderscheiding voor zijn bijdrage aan de Nederlandse samenleving. Met het BNNVARA-programma 101Barz heeft hij veel beginnende artiesten een podium gegeven waardoor ze door konden breken en hun stem konden laten horen. 

Daarnaast krijgt hij de onderscheiding voor het coachen en begeleiden van jong hiphoptalent en de steun en support die hij jongeren biedt die het moeilijk hebben in de samenleving.

Marc Adriani, Algemeen Directeur BNNVARA: "Twaalf jaar geleden werd Rotjoch door zijn moeder opgegeven voor het BNN-opleidingstraject. Een gouden zet, want Rotjoch opende heel veel deuren. Niet alleen voor zichzelf en BNN, maar vooral voor een heel grote groep jonge mensen die anders geen podium zou krijgen. Dat is van enorme waarde geweest voor BNNVARA, de Publieke Omroep en de muziekindustrie, maar vooral voor de Nederlandse samenleving in z'n geheel."

Foto: BNNVARA