Ketnet met nieuwe afleveringen De Smurfen

Ketnet met nieuwe afleveringen De Smurfen

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Ketnet komt met een nieuwe reeks van De Smurfen, dat heeft de zender vandaag laten weten. Binnenkort start producent Peyo Productions met de productie van de nieuwe afleveringen.  Het wordt de eerste animatiereeks voor televisie waarin De Smurfen in een 3D-versie te zien zullen zijn, net zoals in de meest recente film.

"De Smurfen zijn al sinds de jaren '80 een vaste waarde op de VRT en op Ketnet, en met deze nieuwe afleveringen zal dat nog jaren zo blijven. We zijn dan ook heel blij dat we de band tussen Ketnet en De Smurfen nog gaan versterken.", zo laat Maarten Janssen, Netmanager van Ketnet weten.

Voor Ketnet is het een logische stap om De Smurfen te coproduceren. Ketnet wil de Belgische animatiesector actief stimuleren door te investeren in animatiereeksen van eigen bodem. "We gaan met vol enthousiasme aan de slag om een reeks te coproduceren die zo  Belgisch is, én tegelijk zo internationaal is. Dat geldt voor veel animatiereeksen die in ons land gemaakt worden, en daar draagt Ketnet met heel veel plezier actief aan bij. Straffe animatie van eigen bodem, daar zijn we terecht fier op.", laat Maarten Janssen weten.

Nieuwe afleveringen van De Smurfen zijn vanaf 2020 te zien bij Ketnet.