Boekenprogramma Matthijs van Nieuwkerk heet Moby Dick

Boekenprogramma Matthijs van Nieuwkerk heet Moby Dick

Geschreven door Daniël Schalk

Het nieuwe boekenprogramma van talkshowhost Matthijs van Nieuwkerk heet Moby Dick. Dat heeft omroep BNNVARA laten weten. In Moby Dick interviewt de presentator van De Wereld Draait Door elke aflevering twee gasten over de boeken die een belangrijke rol in hun leven speelden.

Matthijs is benieuwd wat de gasten heeft gevormd, wie heeft hen heeft geïnspireerd, welk boek troost gaf tijdens moeilijke perioden en welk boek zij al tien keer hebben gelezen. Het programma van Matthijs gaat volgens BNNVARA over ‘de kracht van boeken en bijzondere levensverhalen.’

Afgelopen mei werd al bekend dat Matthijs van Nieuwkerk drie nieuwe programma’s voor de NPO gaat maken. Televisiedirecteur Frans Klein van de Publieke Omroep zei toen in de Volkrant dat de presentator een reis- en een boekenprogramma gaat maken. Ook komt hij met een zaterdagavondshow.

BNNVARA is momenteel opzoek naar publiek voor de opnames van Moby Dick. Op 9 en 10 juli worden er vier afleveringen opgenomen. Hoeveel afleveringen er in totaal worden opgenomen, is niet bekend. Ook is het nog niet bekend wanneer en op welke zender van de NPO het programma te zien zal zijn.

Tickets voor de opnames van Moby Dick zijn verkrijgbaar op tvtickets.nl.

Foto: Daniel J. Ashes / Bewerking Showbizznetwork.nl