Wederom levert Ik hou van Holland kijkers in

Wederom levert Ik hou van Holland kijkers in

Geschreven door Sebastiaan Boers

RTL 4 heeft nu al een paar weken herhalingen op het programma staan. Met een zomerse zaterdag als gisteren, heeft dat effect op de kijkcijfers. Ik hou van Holland scoort normaal altijd een miljoenenpubliek. Maar in de herhaling levert het spelprogramma van Linda de Mol kijkers in. Er keken gisteren maar 395.000 mensen. Een week eerder keken er ook maar 536.000 mensen.

Ook Het zijn net mensen laat het afweten. De dierenquiz met Humberto Tan wist maar 305.000 mensen te bereiken. Een week eerder keken er ook maar 408.000 mensen. Later op de avond was een herhaling van Van der Vorst ziet sterren te zien. Daar keken 364.000 mensen naar. 

SBS6 zond weer een film uit. Dit keer koos de commerciële zender ervoor om Titanic uit te zenden. In deze film spelen Leonardo DiCaprio en Kate Winslet de hoofdrol. Deze film wist nog zeker 269.000 mensen te bereiken. Na Hart van Nederland ging de film nog door tot na middernacht.

Later op de avond scoorde SBS6 nog 630.000 mensen met Hart van Nederland. Daarna ging Titanic nog even door. Na middernacht was er weer een herhaling van So You Think You Can Sing te zien. Daar keken in totaal nog 82.000 mensen naar.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert.