Lieke van Lexmond gaat vasten in het Ramadanjournaal van de NTR

Lieke van Lexmond gaat vasten in het Ramadanjournaal van de NTR

Geschreven door Pieter Jongsma

Lieke van Lexmond is een van de Bekende Nederlanders die een dag gaat vasten in het Ramadanjournaal van de NTR. Een dag lang onthoudt zij zich van eten, drinken, roken en seks. Moslims wereldwijd vasten vanaf 9 juli een maand lang en Lieke van Lexmond doet een dagje met hen mee. De andere Bekende Nederlanders die gaan vasten zijn: Hans Kazàn, Catherine Keyl en Maik de Boer.

Ook dit jaar brengt de NTR in het kader van de moslimzendtijd een verslag van bijzondere gebeurtenissen en activiteiten tijdens de Ramadan, de traditionele vastenmaand van moslims overal ter wereld. Het Ramadanjournaal is vanaf 13 juli vier achtereenvolgende zaterdagen te zien en wordt gepresenteerd door Samira El Kandoussi.

In het Ramadanjournaal wagen verder verschillende topkoks als Ron BlaauwPierre Wind en Lonny zich aan de bereiding van een iftar-maaltijd voor vastende moslims. Ook delen Bekende Moslims hun Ramadanwens voor dit jaar.

Het Ramadanjournaal laat voorts zien hoe de vastenmaand beleefd wordt bij gewone gezinnen, maar ook in uitzonderlijke situaties. Hoe beleven bijvoorbeeld bewoners van de Vluchtkerk de Ramadan? Ook zijn er reportages vanuit het door oorlog geteisterde Syrië. Vasten temidden van oorlog en ellende, hoe doe je dat? Heeft de Ramadan nog wel prioriteit als er om je heen een burgeroorlog woedt?