Blog: Pittigste confrontaties in Ranking the Stars

Blog: Pittigste confrontaties in Ranking the Stars

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Het 15e seizoen van Ranking the Stars in begonnen! Voor diegenen die het nog nooit gezien hebben: onder leiding van Paul de leeuw krijgen iedere aflevering, 10 bekende Nederlanders 2 pikante of lastige vragen voorgeschoteld. Vragen zoals: “wie van deze sterren verdient een straatnaam?” of “van wie, van deze sterren zou je als eerst een kind willen?”.

De bedoeling is dan dat de sterren elkaar gaan “ranken” en dit leidt vaak tot grappige situaties. Het is in de afgelopen jaren ook een aantal keer misgegaan. Zo zijn er verschillende pittige confrontaties geweest in het programma.

Patty Brard vs Chazia Mourali (2008)

In het 3e seizoen, kregen televisie icoon Patty Brard (ook wel bekend als de vrouw die van de duikplank sprong) en Chazia Mourali (presentatrice van “De Zwakste Schakel”)  het met elkaar aan de stok. Chazia zou namelijk vlak voor de opnames een opgezwollen oog hebben gehad, wat werd veroorzaakt door problemen met haar haar. Hierdoor moest ze langer bij de visagie zitten. Door de vertraging werd de start van de opnames flink opgehouden. Dit pikte Patty niet, omdat ze het egoïstisch vond, aangezien de andere vrouwen ook nog in de visagie moesten. Dit leidde tot een gespannen situatie in zowel de studio als backstage.

Later haalde de “polderdiva” in de media nog eens flink uit naar Mourali: "Mevrouw Mourali is half Frans en heeft de taal ook gestudeerd", schrijft Patty in Weekend. "Daarom gaat zij in een chambre d'hôte op vakantie, dat noem je geen hotelletje, draagt ze haute couture en dat is zeker geen oude Sheila de Vries-creatie en heeft zij graag een Edith Piaf-make-up, terwijl ze dikke zwarte eyeliner bedoeld." Daarnaast schreef Patty nog een heleboel andere niet zulke opbeurende woorden over Chazia, waarschijnlijk wel genoeg woorden voor 3 artikelen. Patty en Chazia hebben het naar verluid nooit meer uitgepraat.

Catherine Keyl vs Viola Holt (2012)

Deze ruzie heeft duurt al best wel lang. Jaren, jaren, jaren geleden (vanaf 1990) presenteerden Catherine Keyl en Viola Holt  afwisselend  het programma, “De 5 Uur Show”. Het programma zelf was een groot succes, alleen de samenwerking tussen Keyl en Holt wat minder. Uiteindelijk verliet Keyl na 5 jaar het programma, om haar eigen talkshow “Catherine” te beginnen. De show eindigde overigens na een aantal jaar, wegens gebrek aan sponsoring. Het zelfde geldt voor de 5 uur Show.

In 2012, in het programma Ranking the stars, was er weer een hereniging tussen de twee. Wat vooral leidde tot een boel gekibbel. In het volgende fragment legt Viola uit waarom het nooit wat geworden is tussen haar en Catherine Keyl:

Ajouad El Miloudi vs Patty Brard

2 seizoenen geleden was er dan de ruzie tussen Patty Brard en Ajouad El Miloudi. De vraag was namelijk: “wie van deze sterren verdient een straatnaam?”. Ajouad had Patty op 10 gezet, dus dat ze als laatste een straatnaam zou verdienen. Dit leidde tot ergernis van Brard en andere bekende Nederlanders. De rest kun je zelf bekijken in de volgende video:

Ranking the stars is iedere zondagavond om 22:10 uur te zien op NPO 3.

Foto: Olivier Thijssen / BNN