Figuranten gezocht voor De Luizenmoeder

Figuranten gezocht voor De Luizenmoeder

Geschreven door Sebastiaan Boers

De succesvolle comedyserie, De Luizenmoeder, krijgt een tweede seizoen. Voor dit tweede seizoen zijn figuranten nodig. Op dinsdagavond verscheen er een oproep van zowel AVROTROS als ook van De Luizenmoeder zelf. 'Grijp nu je kans' aldus De Luizenmoeder op Facebook. Dit is een unieke kans om dichtbij Juf Ank in de buurt te komen.

Want Juf Ank is toch wel dé ster van De Luizenmoeder. De rol wordt gespeeld door actrice Ilse Warringa. Zij heeft Juf Ank op een hele bijzondere manier neergezet. Mede dankzij Juf Ank is De Luizenmoeder een enorm succes geworden. Er keken op de zondagavond soms bijna drie miljoen mensen. Daarnaast keken ook veel mensen de aflevering terug via internet. 

De Luizenmoeder draait allemaal om Hannah (Jennifer Hoffman). Zij is pas gescheiden en moet haar plek op de nieuwe basisschool van haar dochter vinden. Hier komt zij allerlei bijzondere figuren tegen. In het begin leek Hannah hier veel moeite mee te hebben. Zeker wanneer ze op een ouderavond compleet voor schut stond in haar Elsa jurk.

Maar inmiddels heeft Hannah haar plek gevonden. Ze heeft zelfs een soort 'band' opgebouwd met Juf Ank. Die heeft hij tijdens een ouderavond enorm geholpen. Ineens stond de ex-man van Hannah in het klaslokaal met zijn nieuwe vriendin. Dit vond Juf Ank niet erg gepast en zette hem eens even flink op zijn plek. De dag daarna beloonde Hannah de actie van de juf van haar dochter.

Naast Hannah en Juf Ank waren er ook andere personages. Zo was daar de directeur Anton (Diederik Ebbinga), Volkert (Henry van Loon) en Nancy (Bianca Krijgsman). Of alle personages weer te zien zijn, is nog niet helemaal duidelijk. De kans is groot dat deze personages gewoon weer terugkeren in het nieuwe seizoen.

De opnames voor het tweede seizoen zijn vanaf oktober ingepland. Op de website van de casting staat dat de figuranten vanaf oktober tot november beschikbaar moeten zijn. Er zijn opnames van 08.00 uur tot 18.00 uur. Daar staat ook een vergoeding tegenover. Mensen kunnen zich alleen opgeven, met meerderen en zelfs met kinderen. Meer informatie hierover is hier te lezen.

De Luizenmoeder is in het najaar weer te zien bij AVROTROS op NPO 3.

Foto: AVROTROS