'Talpa werkt aan naamswijziging SBS6'

'Talpa werkt aan naamswijziging SBS6'

Geschreven door Pieter Jongsma

Talpa werkt aan  een naamswijziging voor SBS 6, dat blijkt uit een interne mail die is verzonden aan het personeel. Dat heeft Eric de Munck laten weten in RTL Boulevard. “Wat ik heel opvallend vind is dat er vandaag een interne mail is verspreid bij SBS dat de letters SBS niet meer gebruikt worden“, aldus De Munck.

Op internet gaan al lange tijd verschillende geruchten dat SBS 6 volgend jaar mogelijk plaats moet maken voor ZES of Talpa 6. De zender lijkt gefaseerd afscheid te gaan nemen van de naam. 

In de gidsen wordt SBS nog volop gebruikt maar intern en in promo's is alleen te horen op 6. Het nieuws dat er een intern een mail verzonden aan het personeel lijkt aardig te kloppen. In de Show Update van afgelopen woensdag valt op dat de presentatrice geen SBS6 meer noemt maar:  "Vanavond meer in Shownieuws op 6", daarnaast is er geen enkele promo op de zender waarin het woord SBS valt. Zo blijkt uit onderzoek van onze redactie. Talpa wilt desgevraagd niet ingaan op het nieuws.

SBS6 nam woensdag na dertien jaar afscheid van het felrood als basiskleur. Zendermanager René Oosterman liet weten dat de zender werkt aan de herpositionering van de zender. "Bestaande programma’s worden opgefrist, terwijl nieuwe presentatoren en formats hun intrede doen. Daar hoort ook een nieuwe huisstijl voor de zender als geheel bij. Ik ben erg blij met het resultaat en hoop dat onze kijkers en adverteerders het daarmee eens zijn.”

Lees ook: Hart van Nederland en Shownieuws krijgen opfrisbeurt
Lees ook: SBS6 lanceert nieuwe vormgeving

Foto: Talpa TV