Maurice Lede maakt debuut in Trippers

Maurice Lede maakt debuut in Trippers

Geschreven door Pieter Jongsma

Presentator Maurice Lede is vanaf september te zien in het nieuwe seizoen van Trippers. Lede die het presentatieteam komt verstreken reist af naar de Verenigde Staten om de controversiële wapen- en politiecultuur van de Amerikanen te onderzoeken. 

Maurice was onder andere te zien in 3 op Reis, waar hij samen met Chris Zegers, Eva Hansen en Geraldine de wereld rondreist. Maurice Lede: "Het was mijn grote wens om Trippers te mogen maken en ik ben dan ook trots dat ik nu daadwerkelijk deel uitmaak van het team."

"Het programma gaat over leefwerelden waar je vaak van een afstand wel een mening over hebt, maar als je dan zelf in zo'n leefwereld terechtkomt besef je pas echt hoe complex, gevaarlijk die realiteit voor anderen kan zijn. Dat mensen bereid zijn om hun persoonlijke verhaal met mij te delen vind ik ontzettend mooi en ik ben blij dat ik deze bijzondere verhalen nu ook aan anderen kan laten zien."

In het gloednieuwe seizoen van Trippers reizen presentatoren Geraldine Kemper, Jan Versteegh en Linda Hakeboom opnieuw de hele wereld over op zoek naar leefwerelden van jonge mensen in het buitenland. In o.a. Brazilië, Colombia en Rusland komen zij dit seizoen in de meest indringende en soms schokkende werelden terecht.

Trippers is vanaf 3 september iedere maandagavond te zien om 21.15 uur op NPO 3.

Foto: BNNVARA