Tijs persoonlijke zoektocht kenmerkt nieuw seizoen NieuwLicht

Tijs persoonlijke zoektocht kenmerkt nieuw seizoen NieuwLicht

Geschreven door Pieter Jongsma

Tijs van den Brink gaat in de tweede serie van het innovatieve tv-programma NieuwLicht op een persoonlijke zoektocht rond maatschappelijke vraagstukken. Waar in het vorige seizoen vooral werd gedebatteerd, vormen persoonlijke verhalen dit najaar de rode draad van het programma.

“Als journalist heb ik de neiging om vooral vragen te stellen”, licht Van den Brink toe. “Dat blijf ik uiteraard doen, maar daarnaast zal ik - meer dan eerder - aangeven hoe ik over een thema denk.”

Deze vernieuwde insteek is voor de presentator en journalist zowel uitdagend als spannend: “In mijn columns voor het EO-magazine ‘Visie’ en de Radio 1-site doe ik dat al, met veel plezier. We gaan kijken of we vragen stellen en opiniëren op een geloofwaardige manier kunnen combineren. In alle bescheidenheid uiteraard, want de kijker zal vooral zelf willen nadenken over de besproken thema’s.”

Tijdens het tv-programma gaat Tijs van den Brink op zoek naar de verhalen in het land en praat hierover verder met gasten in de studio.

Nieuwlicht vanaf zondag 9 september om 22.40 uur op NPO2.

Foto: EO