Sony erkent dat imitator nummers van Michael Jackson heeft ingezongen

Sony erkent dat imitator nummers van Michael Jackson heeft ingezongen

Geschreven door Valérie Jonkers

Het bekende platenmaatschappij Sony Music heeft toegegeven dat sommige nummers op het album uit 2010 van Michael Jackson niet door de zanger zelf zijn ingezongen.

Dat heeft het Amerikaanse tijdschrift Vibe vrijdag geschreven op basis van juridische documenten. Sinds kort ontkende Sony kort daarna in een verklaring te hebben toegegeven dat de muziek door een ander is ingezongen. De hoogzitter die afgelopen dinsdag plaats vond en waaruit de juridische documenten voortvloeiden, zouden volgens de platenmaatschappij niet gaan over de vocalen op de plaat.

De singles Monster, Keep Your Head Up, en Breaking News was door de imitator Jason Malachi opgenomen.

In 2014 kwam de zaak aan het licht toen een fan, Vera Servoa, twijfelde aan de echtheid van de muziek. Zij begon een onderzoek naar de singles, wat resulteerde in een rechtszaak tegen Jacksons oude vrienden Eddie Cascio en James Victor Porte en hun productiemaatschappij. Eerder zette ook de directe familie van Jackson al vraagtekens bij de echtheid van de singles.

Cascio en Porte beweerden dat de liedjes in 2007 zijn opgenomen. Servoa en de erven betwijfelen dat. Hoewel de singles wel klinken als de King of Pop, zouden ze in werkelijkheid zijn opgenomen door Jason Malachi.

Het platenmaatschappij heeft dat volgens Vibe nu voor de rechtbank bevestigd. Wat de consequenties hiervan zullen zijn, is nog niet bekend. mogelijk krijgt Sony een boete. Michael was het eerste postume album van Michael Jackson sinds hij was overleden in 2009. Op de plaat staan tien onuitgebrachte tracks.

Foto: Wikimedia Commons