Gouden Kalf voor Monique van de Ven

Gouden Kalf voor Monique van de Ven

Geschreven door Pieter Jongsma

Monique van de Ven heeft vandaag de Gouden Kalf voor de filmcultuur ontvangen. De prijs wordt ieder jaar uitgereikt door het bestuur van het Nederlands Film Festival, aan personen of instanties die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse Filmcultuur.

Monique van de Ven over het Gouden Kalf voor de Filmcultuur: "Ik vind het een grote eer dat ik deze prachtige prijs in ontvangst mag nemen. Ik ben er heel trots op. Mijn leven is film en film is mijn leven. Film heeft mij zoveel over het leven geleerd; ik ben er een gelukkig mens van geworden."

Het bestuur van het NFF heeft Monique van de Ven uitverkoren vanwege haar langdurige en omvangrijke bijdrage aan en haar belang voor de Nederlandse filmcultuur op nationaal en internationaal gebied. "Monique van de Ven is sinds het begin van haar carrière een echte bruggenbouwer in de sector. Ze wist moeiteloos van film naar TV te schakelen en heeft met de grootste Nederlandse filmmakers en acteurs gewerkt. Ze weet in haar liefde voor film mensen te verbinden. Dat is voor ons reden haar te roemen met het Gouden Kalf voor de Filmcultuur", aldus het NFF-bestuur.

De uitreiking van het Gouden Kalf zal tijdens de openingsavond van het Nederlands Film Festival op donderdag 27 september plaatsvinden.

Foto: MAX / Mark de Blok