EO-Jongerendag verhuist naar Rotterdam

EO-Jongerendag verhuist naar Rotterdam

Geschreven door Pieter Jongsma

De EO-Jongerendag verhuist van het Gelredome in Arnhem naar Ahoy in Rotterdam. Volgens de EO sluit de nieuwe locatie beter aan bij de EO-Jongerendag anno 2019. “De keuze voor Ahoy past bij de trend van kleinschalige christelijke evenementen met een minder massaal karakter.”

Het is niet de eerste keer dat het evenement verhuist. Eerder stond het evenement in de Amsterdam Arena, Galgenwaard en de Jaarbeurs. "De afgelopen jaren heeft de EO met veel plezier gebruikgemaakt van het GelreDome in Arnhem.", laat de omroep weten.

Met de keuze voor Ahoy is het evenement klaar voor de toekomst. Presentator Joram Kaat is enthousiast over de nieuwe locatie: “Rotterdam Ahoy is een echte evenementenhal. De sfeer is daardoor persoonlijk en je staat letterlijk dichterbij de jongeren. Dat is tof. In de afgelopen 45 jaar is de EOJD vaker verhuist, maar nog niet eerder naar de regio Rotterdam. Hierdoor is de nieuwe locatie beter bereikbaar voor bezoekers uit Zeeland, België en iedereen uit de regio Rotterdam”.

De EO-Jongerendag is het grootste christelijke muziekevenement voor jongeren in Europa. Tegelijkertijd wordt het aanbod van christelijke evenementen in Nederland steeds meer divers en kleinschalig. Met de keuze voor Ahoy sluit de EO aan bij deze trend door in te zetten op een evenement met onverminderd ambitieus muziekprogramma, maar meer persoonlijk karakter.

Foto: EO