Mark Knopfler naar Ziggo Dome

Mark Knopfler naar Ziggo Dome

Geschreven door Pieter Jongsma

Mark Knopfler, een van de zowel artistiek als commercieel meest succesvolle artiesten aller tijden, gaat in 2019 op wereldtournee met zijn band. Knopflers 'Down The Road Wherever'-tour begint in april in Barcelona en doet daarna de rest van Europa aan, om in juli te eindigen in Verona.

Daarna gaat de tournee in augustus en september verder in de Verenigde Staten. Op zondag 23 juni geeft Knopfler een concert in Ziggo Dome in Amsterdam. De voorverkoop begint vrijdag 2 november om 12.00 uur.

Knopfler, die op 16 november zijn negende solo studioalbum 'Down The Road Wherever' uitbrengt, heeft toeren altijd beschouwd als een integraal onderdeel van het albumproces; dat loopt van het schrijven van liedjes naar de opnamen en eindigt op tournee, waar de nieuwe nummers naast zijn oude live worden uitgevoerd.

Hij zegt daarover: "Mijn nummers zijn gemaakt om live ten gehore te brengen. Ik hou van de periodes waarin ik ze alleen schrijf en dan met de band opneem, maar het beste deel van het process is om ze live te spelen voor publiek. Ik ben dol op het hele circus; van stad naar stad reizen met deze groep muzikanten is een waar genoegen. Ik kijk er erg naar uit."

Foto: Rosario López