The Crowdfunders wint kijkerspitch TV Lab

The Crowdfunders wint kijkerspitch TV Lab

Geschreven door Pieter Jongsma

Het programma The Crowdfunders van Priscilla Verwoert heeft de kijkerspitch van TV Lab 2013 gewonnen. Dat heeft Giel Beelen zojuist bekend gemaakt in zijn radioshow Giel op 3FM. Van de drie finalisten kreeg haar programma-idee de afgelopen week de meeste stemmen. Priscilla versloeg daarmee Marcel Schurgers met zijn format ‘Mag Het Een Onsje Meer Zijn?’ en Jolien Former met haar programma-idee ‘Veelgestelde Vragen’. Priscilla (41 jaar, Aalsmeer) wint daarmee 2500 euro en last but not least: haar programma The Crowdfunders wordt door BNN echt gemaakt endinsdag 13 augustus om 23.00 uur uitgezonden tijdens TV Lab op Nederland 3. Een teaser van het programma is te zien op tvlab.bnn.nl.

Priscilla is superblij met haar overwinning: ‘Gaaf dat het programma nu echt gemaakt gaat worden. Ik sta echt heel erg achter het idee van crowdfunding. Ik ben benieuwd wat voor dromen mensen hebben. Priscilla zal het programma de komende tijd met BNN verder gaan vormgeven.

The Crowdfunders is een programma over ambitieuze jonge mensen die overlopen van de dromen en plannen; een eigen restaurant opstarten, een studie in Amerika volgen, een weeshuis in Bangladesh opzetten of een groot theaterstuk produceren. Om die dromen te kunnen waarmaken hebben ze een zak geld nodig, maar aankloppen bij een subsidiefonds of bank heeft in crisistijd vaak weinig zin. Dus zoeken ze een nieuwe weg: crowdfunding! Iedereen kan, in ruil voor een tegenprestatie, doneren aan het project. In The Crowdfunders volgt BNN hen op weg naar het verwezenlijken van hun droom.

In de week van 12 tot en met 16 augustus staat Nederland 3 tijdens TV Lab in het teken van experimentele en vernieuwende programma’s. Naast Crowdfunding zendt BNN in deze week de programma’s Vechtersbazen, Mag Ik Met Je Mee… Op Reis? en Mijn5000vrienden uit.