Noortje Deutekom nieuwe verslaggever NOS Jeugdjournaal

Noortje Deutekom nieuwe verslaggever NOS Jeugdjournaal

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Noortje Deutekom is benoemd tot verslaggever van het NOS Jeugdjournaal. De 30-jarige Deutekom  maakt na vijf jaar buitenlandredactie bij NOS Nieuws de overstap naar het nieuwsprogramma voor kinderen, dat vorig jaar in zendtijd verdubbelde. Noortje liep tijdens haar studie Journalistiek stage bij RTL Nieuws en werkte daarna onder andere bij dagblad Spits.

In 2013 begon ze op de buitenlandredactie van de NOS, waar ze onderwerpen maakte voor het NOS Radio 1 Journaal, het NOS Journaal en voor online. 

Noortje kan niet wachten om aan de slag te gaan: “Het NOS Jeugdjournaal zet kinderen iedere dag op een creatieve manier aan het denken over de onderwerpen in het nieuws. Ik ben blij en trots dat ik voor zo’n belangrijk en iconisch programma aan de slag mag.”

De brede kennis en ervaring komt Noortje straks goed van pas bij het NOS Jeugdjournaal, zegt plaatsvervangend chef Sonja Verbaarschott: “Met Noortje halen we niet alleen een goede journalist binnen. Noortje heeft ideeën over andere vertelvormen en weet die toe te passen. Ook bij het Jeugdjournaal, met meer dan 300.000 YouTube-abonnees en 170.000 volgers op Insta wordt dit steeds belangrijker. Maar natuurlijk werkt Noortje, net als de andere verslaggevers, straks ook voor de dagelijkse televisie-uitzendingen.”

Foto: NOS