Huub Stapel en Gijs Naber in vervolg De 12 van Oldenheim

Huub Stapel en Gijs Naber in vervolg De 12 van Oldenheim

Geschreven door Pieter Jongsma

Huub Stapel en Gijs Naber zijn te zien in de het vervolg van de serie De 12 van Oldenheim. RTL heeft vandaag zowel de cast als de nieuwe titel bekend gemaakt. In De 12 van Schouwendam draait het net als in het eerste seizoen om een mysterieuze zaak die zich afspeelt in het dorp Schouwendam.

Ook Eva Laurenssen, Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Joop Keesmaat, Maarten Heijmans, Benja Bruijning, Fockeline Ouwerkerk, Meral Polat en Hajo Bruins spelen rollen in de nieuwe serie.

De typisch Nederlandse plaats Schouwendam gaat al 25 jaar gebukt onder twee raadselachtige verdwijningen. Sinds 1995 ontbreekt van een 16-jarig meisje en een 17-jarige jongen ieder spoor. Als op een dag een geheimzinnige man in het dorp verschijnt, brengt dat het verleden explosief tot leven.

Gemiddeld keken er naar het eerste seizoen 1,2 miljoen kijkers. Cas Jansen, Nasrdin Dchar en Noortje Herlaar waren onder andere te zien in de eerste reeks. Het eerste seizoen van De 12 van Oldenheim is verkocht aan de Verenigde Staten, Japan en Rusland en is volledig te zien bij Videoland.

De 23 van Schouwendam is in 2020 te zien bij Videoland.

Foto: Ruud Baan