AVRO registreeert canalparade voor wereldpubliek

AVRO registreeert canalparade voor wereldpubliek

Geschreven door Pieter Jongsma

Op 3 augustus registreert de AVRO traditiegetrouw de wereldberoemde botenparade tijdens de Amsterdam Gaypride. Niet alleen worden de hoogtepunten op Nederland 3 uitgezonden maar wereldwijd is de livestream van de volledige parade te volgen via http://www.youtube.com/avrogaypride en in Nederland via gaypride.avro.nl en AT5.

Het commentaar wordt voorzien door Cornald Maas en op YouTube levert Michael Diederich zijn spraakwater. Speciaal voor de tv-uitzending zal Ewout Genemans nog op pad gaan voor een aantal spraakmakende reportages.

Dit jaar wordt de Gaypride voor de 18e georganiseerd door stichting Progay. Tachtig versierde boten trekken vanaf 14.00 uur door de Prinsengracht om het uitzinnige publiek dat massaal naar Amsterdam trekt te vermaken. Het thema is dit jaar ‘Reflect’.

 

Gay Night op Radio 2

Niet alleen tv kleurt roze ook Radio 2 komt alweer met de derde editie van de Gay Night. Wegens succes verhuist deze wervelende radiomarathon van zondagnacht naar zaterdagavond van 18.00 uur tot 00.00 uur. Hans Schiffers draait samen met Corné Klijn en Edwin Diergaarde de hele avond roze Hits. Daarnaast leveren tal van bekende Nederlanders hun muzikale bijdrage.

 

 

De Gay Parade- Amsterdam Canal Parade, zaterdag 3 augustus 21.30 uur, op Nederland 3.
HH, zaterdag 4 augustus 16.20 uur op Nederland1
Gay Night, zaterdag 3 augustus 18.00 – 00.00 uur Radio 2