Wie is de Mol? blijft maar scoren op de zaterdagavond

Wie is de Mol? blijft maar scoren op de zaterdagavond

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het is Wie is de Mol? opnieuw gelukt om de meeste kijkers te bereiken. Het spelprogramma was alweer toe aan haar zesde aflevering. Deze aflevering kon rekenen op 2,8 miljoen kijkers. Hiermee staat het spelprogramma van AVROTROS op de eerste plek in het kijkcijferoverzicht. Een week eerder keken er ook al ruim 2,9 miljoen mensen.

Recht tegenover Wie is de Mol? stond Holland’s Got Talent geprogrammeerd bij RTL 4. Er kwam weer genoeg talent voorbij, zoals een jongen met een diabolo. Alleen wist hij niet helemaal wie de juryleden waren. In totaal werd de vijfde aflevering door 1,2 miljoen mensen bekeken, goed voor plek vijf in het kijkcijferoverzicht.

Meteen na Wie is de Mol? schakelden veel mensen in voor Moltalk. Deze wekelijkse talkshow over het spelprogramma weet steeds veel kijkers vast te houden. Zaterdagavond keken er zeker 1,2 miljoen mensen naar NPO 3. Hierdoor staat Moltalk op plek acht in het kijkcijferoverzicht. NPO 1 leverde na Wie is de Mol? veel kijkers in. De Opening Rembrandtjaar kon rekenen op ‘slechts’ 605.000 kijkers.

Ook RTL 4 wist rond 22.00 uur meer kijkers te scoren. De vijfde aflevering van Wie ben ik? Wist zeker 1 miljoen mensen te scoren. Een herhaling van Iedereen is gek op Jack scoorde daarna nog 386.000 kijkers.

In de vooravond was het vooral Kassa die veel mensen wist te informeren. Zo besteedde Kassa onder andere aandacht aan dons in kleding en in een kussen of dekbed. De omstandigheden hoe de dons in deze artikelen komen is ronduit schokkend. De reacties op straat logen er zeker niet om. Dat er iets moet veranderen is logisch.

Rond 19.05 uur wist Amber Kortzorg zeker 1,2 miljoen kijkers te bereiken. Zij zagen ook hoe Renze Klamer weer in de Belbus reed. Hij stond een vrouw bij met een gebroken spiegel. Het bedrijf achter de spiegel wilde haar ware gezicht niet laten zien. Na een goed gesprek kreeg de vrouw haar geld netjes terug op haar rekening.

Waar Kassa op plek zes uitkwam, moesten RTL Boulevard en Lachen om home video’s het met minder kijkers zien te doen. De zaterdag editie van RTL Boulevard werd door 647.000 mensen bekeken. De home video’s op SBS6 wisten nog 425.000 mensen te laten lachen.

Maar wat er daarna gebeurde was misschien wel belangrijker. SBS6 zond om 20.00 uur een registratie van De vrienden van Amstel LIVE uit. In totaal keken er 609.000 mensen naar het verslag. Zo waren er onder andere optredens te zien van André Hazes, Marco Borsato en Anouk. Volgende week is er opnieuw een verslag te zien.

In de late avond keken de meeste mensen naar Studio Sport Eredivisie. Er werden veel voetbalwedstrijden gespeeld en daar moest over gesproken worden.  In totaal keken er 1,4 miljoen mensen naar het sportprogramma. Daarna keken er ook nog 844.000 mensen naar Studio Sport. SBS6 bereikte rond 22.30 uur nog 922.000 kijkers met Hart van Nederland. Het nieuwsprogramma werd tussen De Vrienden van Amstel LIVE uitgezonden, tot irritatie van veel kijkers.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert.

Foto: SBS / Reinier Bergsma