Spraakmakende onthullingen in Kees Van Der Spek Ontmaskert

Spraakmakende onthullingen in Kees Van Der Spek Ontmaskert

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Kees van der Spek gaat in het nieuwe RTL5-programma Kees van der Spek Ontmaskert opnieuw met de camera op pad. Niet alleen in het buitenland maar ook op eigen bodem doet Van der Spek spraakmakende onthullingen. Dat leidt soms tot pittige confrontaties met de oplichters.

In de eerste aflevering reist de programmamaker af naar Vietnam waar hij probeert een vinger te leggen op een streng verboden fenomeen. De handel in Neushoornpoeder en tijgervlees.

Beide dieren vallen onder de bedreigde diersoorten en de handel in producten van deze dieren is zeer strafbaar. Een onschuldig praatje met een man in het centrum van Hanoi is het begin van een hachelijk avontuur dat eindigt in een schimmig restaurant in een buitenwijk van de stad.

Kees wordt daar in contact gebracht met een corrupte parlementariƫr die meer weet van de handel in deze uiterst verboden producten maar die ook vermoedt dat Kees een undercover-journalist is. Ondanks het risico om betrapt te worden besluit Kees toch met de man in zee te gaan.

Kees Van Der Spek Ontmaskert is vanaf dinsdag 26 februari om 20.30 uur te zien bij RTL 5.