Tom Waes en Anna Drijver spelen undercoveragenten in Undercover

Tom Waes en Anna Drijver spelen undercoveragenten in Undercover

Geschreven door Pieter Jongsma

Tom Waes en Anna Drijver spelen de undercoveragenten in de nieuwe, spannende serie Undercover. Dat heeft de VRT maandag bekend gemaakt.

In deze nieuwe, reeks infiltreren undercoveragenten Bob Lemmens (Tom Waes) en Kim De Rooij (de Nederlandse actrice Anna Drijver) in het leven van Ferry Bouman (Frank Lammers), een van de grootste xtc-producenten ter wereld.

Ze doen zich voor als een koppel en nemen hun intrek in een caravan op de camping waar Ferry meestal verblijft. Oergezellig, maar ook levensgevaarlijk. Hoe langer het duurt, hoe meer de zaak onder hun huid kruipt. Slagen ze erin om de leugens vol te houden zonder zichzelf te verliezen?

De Vlaamse en Nederlandse topcast bestaat onder andere uit Tom Waes (Nieuw Texas, Aspe, Tegen de sterren op), Anna Drijver (Komt een vrouw bij de dokter, Bride flight, Loft), Frank Lammers (Zwartboek, Michiel de Ruyter, Rundskop), Elise Schaap (Valentino, Ja, ik wil!, Familie Kruys), Raymond Thiry (Penoza, Wolf, The paradise suite) en Kevin Janssens (D’Ardennen, Vermist). Er zijn ook belangrijke rollen weggelegd voor onder andere Katrien De Ruysscher (Stille waters, Thuis), Manou Kersting (Cordon, Crimi Clowns) en Michael Pas (Tabula rasa, Gent West, Code 37).

Undercover wordt wereldwijd opvraagbaar via Netflix, behalve in België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, waar Netflix voorrang geeft aan de nationale zenders. De opnames voor een tweede seizoen gaan in de lente van start.

Undercover: vanaf 24 februari elke zondag om 21.05 uur op Eén.

Foto: VRT