Pathé verdubbelt aantal 4DX zalen

Pathé verdubbelt aantal 4DX zalen

Geschreven door Pieter Jongsma

Bioscoopketen Pathé gaat het aantal 4DX zalen verdubbelen, zo maakte het bedrijf dinsdag bekend.  Pathé maakt vandaag bekend dat er maar liefst vijf nieuwe 4DX-zalen worden gerealiseerd. Deze week begint de bouw van een 4DX-zaal in Pathé Nijmegen, waarna later deze maand ook wordt gestart in Pathé Arena.

In nog drie bioscopen van Pathé komt een 4DX-zaal, locaties worden op een later moment bekendgemaakt. Bezoekers van een 4DX-zaal kijken niet alleen naar een film, maar beleven de film in een vierde dimensie: twintig effecten zoals bewegende stoelen, weersimulaties en geuren lopen synchroon met de actie op het scherm.

Na Pathé de Munt en Pathé de Kuip in 2017, en Pathé Scheveningen, Pathé Eindhoven en Pathé Maastricht in 2018, wordt het aantal 4DX zalen verdubbeld met nog vijf locaties. Doron Kurz, Commercieel Directeur van Pathé: "De uitbreiding van het exclusieve 4DX aanbod bij Pathé past bij onze positie als marktleider in Nederland en het doel om al onze bezoekers iedere dag een bijzondere ervaring te bieden. Wij blijven daarom investeren om de beleving in steeds meer bioscopen te optimaliseren."