Het Klokhuis met serie over de Nationale Parken

Het Klokhuis met serie over de Nationale Parken

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Het Klokhuis komt met een serie over de Nationale Parken in Nederland. Bevers spotten, kanoën door een moerasgebied, zeldzame planten ontdekken en slapen in een hangmat tussen de bomen.

Vanaf morgen, dinsdag 9 april, zie je in Het Klokhuis wat er allemaal te beleven is in de Nederlandse natuur. In een zevendelige serie gaan Pascal, Janouk en Sosha op ontdekkingstocht in een aantal van de Nederlandse Nationale Parken.

Op weinig plekken op de wereld vind je zo veel diversiteit aan natuur op een klein oppervlak als in Nederland. Dit is onder andere te zien in onze Nationale Parken, met hun geweldige rijkdom aan plant- en diersoorten. In de serie van Het Klokhuis laten we zien wat er zo bijzonder is aan onze Nationale Parken, en hoe belangrijk het is om de diversiteit in de verschillende landschappen te behouden en beschermen.

In samenwerking met de Samenwerkende Nationale Parken (SNP) en het Nationale Parken Bureau (NPB) organiseert Het Klokhuis op woensdag 1 mei de Klokhuis Nationale Parken Dag op Stadslandgoed De Kemphaan in Almere. Een dag waarop 17 Nederlandse Nationale Parken zich op een centrale plek presenteren aan kinderen en hun (groot)ouders.

Het Klokhuis  9 april t/m 21 mei, elke dinsdag om 18.40 uur op NPO Zapp

Foto: NTR