De Staat van Stasse brengt natuurvrienden bij elkaar

De Staat van Stasse brengt natuurvrienden bij elkaar

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

De uitzending van De Staat van Stasse staat vandaag op NPO Radio 2 in het teken van de grootste kruisbestuiving ooit! Het lukte het radioprogramma de afgelopen weken om de eigenaren van 15.000 m2 grond te koppelen aan de leveranciers van een groot aantal zaadbommen.

Op deze grondstukken zullen hierdoor de komende tijd extra bloemen bloeien, waardoor de overlevingskans van wilde bijen toeneemt. De wilde bij is zeer belangrijk voor onze voedselvoorziening. Het overgrote deel van onze eetbare gewassen is afhankelijk van bestuiving door insecten.

Stefans actie is opgezet in samenwerking met Het Platform Nederland Zoemt, waar ook organisaties als Naturalis en Natuur en Milieu in participeren. Komend weekend 13 en 14 april organiseert Nederland Zoemt de tweede landelijke Bijentelling. Behalve donderdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur biedt donderdag 11 april overdag heel NPO Radio 2 een podium voor Stefans actie om Nederland aan te zetten tot het kwistig zaad uitstrooien. De Staats-zaadlozingsactie is ook te volgen via een live videostream.

De Staat van Stasse, donderdag 11 april van 20.00 tot 22.00 uur bij KRO-NCRV op NPO Radio 2.