Hostile Planet is vanaf 24 april te zien bij National Geographic

Hostile Planet is vanaf 24 april te zien bij National Geographic

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Op woensdag 24 april gaat de natuurserie ‘Hostile Planet’ van start. De natuurserie wordt door de internationale pers omschreven als ‘grensverleggend’ en ‘niet te missen’. In totaal zullen er zes aflevering van de nieuwe natuurserie te zien bij National Geographic.

In de zes afleveringen worden nooit eerder vertoonde beelden uit het wild getoond. De beelden komen uit alle hoeken van de wereld. De presentatie is in handen van Bear Grylls en de stem van ‘Hostile Planet’.

Er zijn maar liefst dertienhonderd draaidagen geweest om de meest extreme plekken op aarde. Door de veranderende omstandigheden wordt het steeds moeilijker om in leven te blijven. Dankzij achttien honderd uur aan opnames, gefilmd in ruim dertienhonderd draaidagen op de meest extrme plekken op aarde, laat Hostile Planet’ zien voor welke uitdagingen dieren in het wild komen te staan. Alle continenten en alle leefomgevingen komen in beeld.

De natuurserie is vanaf 24 april zes keer te zien op de woensdagavond. Alles staat in het teken van Wild Night op National Geographic. De serie wordt ingesproken en gepresenteerd door Bear Grylls. Volgens Forbes legt ‘Hostile Planet’ de lat hoger voor natuurseries. Entertainment Weekly schrijft ‘nooit eerder zo’n natuurdocumentaire’ te hebben gezien’.

National Geographic heeft als missie om entertainment met een doel te bieden aan wereldwijd 487 miljoen kijkers, 54 miljoen lezers van het magazine en 416 miljoen volgers op sociale media. Meer dan een kwart van de opbrengst van National Geographic komt ten goede aan de Society, waarmee National Geographic Explorers ondersteunt om onze kennis van de wereld te vergroten en te verspreiden.

'Hostile Planet', vanaf woensdag 24 april om 21.00 uur te zien op National Geographic.

Foto: Screenshow National Geographic