Uniek kijkje achter de schermen in een dierentuin in nieuwe serie

Uniek kijkje achter de schermen in een dierentuin in nieuwe serie

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

De NTR volgt in de nieuwe serie Het echte leven in de dierentuin, dieren die de hoofdrol spelen. Kenmerkend voor het programma is het unieke perspectief waaruit gefilmd wordt.

Het leven van de dieren wordt dag en nacht door verborgen camera's vastgelegd om de dieren goed te kunnen volgen en om te laten zien wat zich afspeelt in de dierentuin na sluitingstijd en op plekken waar je als bezoeker niet mag komen. Het programma is opgenomen in Ouwehands Dierenpark in Rhenen.

Gepassioneerde verzorgers vertellen wat zich achter de schermen afspeelt: werken aan soortbehoud, natuurbescherming en wetenschappelijk onderzoek. Van een echo voor de drachtige orang-oetan Tjintha tot een CT-scan om bruine beer Dadon te onderzoeken.

Van Charlie de ringstaartmaki die een keihard gevecht voert om het andere mannetje buiten te sluiten, tot reuzenpanda's Xing Ya en Wu Wen die misschien wel voor de eerste keer samenkomen om te paren. Een bikkelharde strijd, maar ook hartverwarmende avonturen, opbloeiende relaties en nieuw leven.

Het echte leven in de dierentuin vanaf zondag 16 juni om 21.20 uur op NPO1.

Foto: NTR