SBS6 brengt spelshow Lingo terug op televisie

SBS6 brengt spelshow Lingo terug op televisie

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Het populaire woordspelletje Lingo keert komend najaar terug op televisie bij SBS6. De spelshow wordt onderdeel van de nieuwe vooravond van SBS6, dat na het mislukken van de actualiteitenshow 6 Inside volledig op de schop gaat. Wie Lingo gaat presenteren wordt later bekendgemaakt.

Lingo, dat in 2014 van de buis verdween, keert terug in een eigentijdse versie. “Het spel behoudt uiteraard zijn kracht, maar met een ‘look and feel’ die bij deze tijd past en een vernieuwd decor krijgt Lingo een frisse uitstraling”, zegt televisiedirecteur Marco Louwerens van Talpa Network.

Het lijkt erop dat Lucille Werner niet terugkeert als presentatrice. “Je komt weer terug en dat is fantastisch!”, reageert zij op Instagram over de comeback van de spelshow, dat in 1989 begon. “Ik wens je heel veel succes!”, vervolgt de presentatrice, die sinds vorig jaar werkzaam is voor omroep KRO-NCRV.

Er gaan al jaren geruchten over de mogelijke terugkeer van Lingo. Na het einde van Lingo maakte Lucille de overstap naar SBS6, maar een comeback van de spelshow bleef toen uit. Nu keert Lingo alsnog terug. “We hopen met dit programma goed aan te sluiten bij de wensen en behoeften van de kijkers”, zegt Talpa.

Foto: KRO-NCRV