Spaanse Polopos decor van nieuwe realityprogramma

Spaanse Polopos decor van nieuwe realityprogramma

Geschreven door Pieter Jongsma

Het Zuid-Spaanse dorp Polopos is het nieuwe decor van het realityprogramma van RTL4. In het Spaanse Dorp: Polopos gooien vijf Nederlandse koppels hun levens volledig om en zetten ze alles op alles om een bestaan op te bouwen aan de Costa Tropical.

De vijf Nederlandse koppels met de beste ideeën mogen zich definitief vestigen in het dorp. Ze bouwen hun Spaanse casa om tot droomhuis, zetten een onderneming op en proberen zo het dorp nieuw leven in te blazen.

In de eerste twee afleveringen van 'Het Spaanse Dorp: Polopos' presenteren tien koppels zichzelf en hun plannen aan de Dorpsraad, bestaande uit drie dorpsbewoners en burgemeester Matías Gonzaléz Braos.

De plannen en beweegredenen van de koppels lopen uiteen: van een voorliefde voor wakeboarden tot het opzetten van een hondencrèche en van voor het eerst samenwonen tot een langgekoesterde droom om naar Spanje te emigreren.

Polopos is een karakteristiek dorpje, gelegen op 800 meter hoogte tegen een berghelling met uitzicht over zee. Het dorp is onderdeel van de Costa Tropical en ligt in de buurt van de steden Granada en Málaga en de Sierra Nevada.

Na het succes van het RTL 4-programma vorig jaar voor het Italiaanse dorpje Ollolai, hoopt burgemeester Matías Gonzaléz Braos door zijn deelname de leegloop te stoppen en Polopos weer toekomstbestendig te maken.

Het Spaanse Dorp: Polopos is vanaf maandag 1 jui iedere werkdag om 21.30 uur te zien bij RTL4.