Wielershow Tour Du Jour keert terug met Bart Nolles

Wielershow Tour Du Jour keert terug met Bart Nolles

Geschreven door Daniël Schalk

Ondanks de lage kijkcijfers keert de wielershow Tour Du Jour deze zomer weer terug op mannenzender RTL7. Sportverslaggever Bart Nolles is ook dit jaar het gezicht van Tour Du Jour, nadat hij vorig jaar het presentatiestokje overnam van de naar Talpa vertrokken tv-presentator Wilfred Genee.

“Ik kijk er naar uit om voor de tweede keer Tour Du Jour te presenteren, want de Tour is toch wel het mooiste wielerspektakel van het jaar”, zegt Nolles. Hij heeft erg veel zin in de Tour. “Ik ben benieuwd hoe de strijd om de gele trui zal zijn en kijk uit naar het sprintgeweld van Dylan Groenewegen.”

Wilfred Genee moest de presentatie van Tour Du Jour vorig jaar aan zich voorbij laten gaan vanwege zijn dagelijkse talkshow VI Oranje Blijft Thuis op RTL4, daarna vertrok hij naar Talpa-zender Veronica. Samen met oud-wielrenner Michael Boogerd en verschillende gasten blikt Bart elke dag terug op de etappes.

Ook programmamaker Filemon Wesselink is weer van de partij om vanuit de Tour-karavaan verslag te doen van de Tour de France. Het programma komt ook weer vanuit Breda, maar niet vanuit hetzelfde café als vorig jaar. Restaurant Binnen in Breda ging twee weken na de uitzendingen van Tour Du Jour failliet.

Tour Du Jour is vanaf zaterdag 6 juli elke dag om 20:25 uur te zien op RTL7.

Foto: Screenshot Omroep West